9. listopadu 2013

Lola a kluk od vedle


Stephanie Perkinsová

Originální název: Lola and the Boy Next Door
Žánr: Román pro dívky
Počet stran: 305
Nakladatelství: CooBoo
Rok vydání: 2013

Anotace:
Začínající návrhářka Lola Nolanová nevěří na módu... Věří v kostýmy. Čím výraznější outfit, čím třpytivější, čím zábavnější, čím divočejší - tím líp. Ale Lola je přes neskutečné modely také hodnou dcerou a kamarádkou s velkými plány do budoucna. Všechno je perfektní ( včetně jejího sexy přítele rockera), dokud se do sousedství nevrátí obávaná dvočata Bellova, Calliope a Cricket. Cricket, který by se rád znovu stal součástí Lolina života.

Lola a kluk od vedle, je volné pokračování knihy Polibek pro Annu. Pokud se však obáváte, že knihy budou na jedno brdo, s radostí Vám můžu říct, že nejsou. Ano láska je zde alfa a omega, ale příběhy mají odlišní motivy. Navíc se Lola od Anny podstatně liší nejen svým vzhledem, ale i tím, že je zadaná.
Příběh byl na začátku celkem nezáživný, zhruba do 60 strany, jsem přemýšlela, jestli mám knihu vůbec dočíst, ale pak nastal nějaký kouzelný zlom a já se začetla. Knihu jsem pak odkládala jen neochotně.
Příběh obsahuje vše, co by měl román mít. Trocha napětí, dva ža tři kusy zlomů, zajímavý děj, několik špatných rozhodnutí a nezlomnou lásku :)

Teď k samotnému příběhu.
Jak to tak bývá, postavy mi občas lezli na nervy svým hloupým chováním, říkám si "bože proč se takhle chová? To snad nemyslí vážně!" a tak, však to všechny známe :D Lola je na moje poměry moc crazy, nechápu lidi, kteří se tak výrazně oblékají, přijde mi to šílené a divné, jenže Lola je šílená a tak trochu divná, ale v jádru je to milá holka, která potřebuje milého kluka. A to přesně Cricket je. Půlku knihy, ne spíš 3/4 knihy ho Lola odmítala a pak si (konečně!) uvědomí, že ho chce, On chce jí, kde je problém? V tom, že jsou oba nerozhodná trdla! Oba ví, že se chtějí, ale ona se bojí ukončit vztah, který má. A i když ho nakonec ukončí je z toho tak na nervy, že se s Cricketem nechce dá dohromady. Ale co by to bylo za romantickou knihu pro náctileté, aby nekončila happyendem? :)

Kniha se četla dobře, bohužel musím podotknout, že nebyla tak dobrá jako Polibek pro Annu. Avšek Lola a kluk od vedle je kniha, kterou by měla každá zapálená romantička vlastnit. Je to totiž přesně knížka do chmurných podzimních večerů, kdy se jen válíte v posteli, pod teplou dekou a v ruce máte čaj nebo horkou čokoládu! :)

Hodnocení knihy : 7/10
Přečetla bych si jí znovu: Ano :)
Doporučení: Dívky 13+






Žádné komentáře:

Okomentovat