10. listopadu 2013

Temná Vize - Odhalení

L. J. Smith

Originální název: Dark Visions 1: The Strange Power
Žánr: Young-Adult, Fantasy
Série: Temná Vize
Díl: 1.
Počet stran: 262
Nakladatelství: Fragment
Rok vydání: 2011

Anotace:
Schopnosti, které přesahují lidské chápání!
Kaitlyn má nezvyklé oči a jasnovidecké schopnosti. Žije s pověstí čarodějky. Pozvání do institutu nadaných pro ni znamená naději na nový život. Všichni se však brzy dozví pravdu o experimentu, který ohrožuje jejich zdravý rozum a životy... 
"Zatímco přemýšlela, stále si kreslila. Nebo spíš její ruka si kreslila - zdálo se, že její mozek to vůbec nevnímá. Teď se podívala dolů a poprvé si všimla, co vytvořila.
Pavučinu.
Ale divné bylo to, co bylo pod tou pavučinou, tak blízko, že se jí to skoro dotýkalo.
Oči.
Široce otevřené, kulaté oči s hustými řasami. Oči Bambiho. Dětské oči."


L. J. Smith, mnohým z Vás tohle jméno nic neřekne, ale co takhle Upíří deníky, Stefanovy deníky, Tajný kruh nebo Říše temnot? To už něco řekne všem.. :) A s těmito názvy byste si měli vybavit tuhle excelentní spisovatelku! Málo kdo má takové nadání jak L. J. Její knihy jsou bestsellery hned jak vyjdou, točí se podle nich seriál a miliony fanoušků po celém světě (kdo by se divil?)
Temná vize je další ukázka autorčiny nejspíš nikde nekončící fantazie. Napsala už tolik knih, ale stejně se jí daří udělat každý příběh něčím výjimečným a neopakovatelným a Temná vize není výjimkou!
Jak mnozí z Vás pochopili z anotace, příběh funguje na principu psychologických jevů jako je telekineze, přenášení myšlenek aj. V dnešní době upírů je to dobré téma, stále podporuje fantazii, ale nemáte chuť si pověsit kolem krku česnek a vyjít, s rozprašovačem ze svěcené vody, do ulic. 
Kniha Vás však dostane nejen díky své slavné autorce, nebo poutavou anotací. Temná vize je neuvěřitelně čtivá série knih. Než se nadějete kniha bude přečtená a ani si to neuvědomíte.
Děj Vás totiž naprosto strhne, hádáte spolu s postavami, hledáte s nimi řešení, tajíte dech, když ho tají oni. Prostě si nebudete moct pomoct :)
Samozřejmě zde nechybí pověstný a všemi milovaný milostný trojúhelník :D Co by to bylo za knihu, kdyby chyběl, že? :)
Další důvod proč si knihu zamilovat je, že se Vám děj bude zdát neuvěřitelně uvěřitelný a skutečný. Tak dobře spisovatelka píše. Navíc se jednoduše sžijete s hlavními postavami, nejednají nijak neuvěřitelně, když na ně někdo míří pistolí, ztuhnou, vykulí oči.. Nikoho nenapadne si jí telepaticky přitáhnout k sobě :D
Takže za mě je tahle série jasná volba, jen je možná škoda, že příběh tak rozkouskovali, pro čtenáře by bylo rozhodně lepší všechny tři díly spojit do jedné knihy, vzhledem k tomu jak jsou jednotlivé díly malé, nebylo by výsledné vydání nějak abnormální.

Celkové hodnocení: 8/10
Přečetla bych si ji znovu: Rozhodně ano! (teď jí už čtu podruhé :D)
Doporučení pro: Dívky nad 13-14 let


Žádné komentáře:

Okomentovat