13. listopadu 2013

Temná vize - Posedlost


L. J. Smith

Originální název: Dark Visions 2: The Possessed
Žánr: Young - Adult, Fantasy
Série: Temná vize
Díl: 2.
Počet stran: 248
Nakladatelství: Fragment
Rok vydání: 2012

Anotace:
Skupina středoškoláků s paranormálními schopnostmi, kteří se sešli v Zetesově institutu, aby své nadání rozvíjeli, odhalí skutečné záměry výzkumného týmu a musí utéct. Mají jedinou naději, a tou je záhadný bílý dům, který všichni viděli ve společném snu. Kromě obtížné cesty je však čeká i řešení dalších problémů a vztahů. Od osudné noci, kdy utekli ze Zetesova institutu se Gabriel změnil. Přestože Kaitlyn jeho podivínské chování děsí, zároveň ji to k němu přitahuje a chce zjistit, co za tím vězí. Současné se začínají dít zvláštní věci, které naznačují, že je jim v patách někdo, kdo má stejné schopnosti jako oni sami...
Podaří se jim najít bílý dům? Nebo už je pro ně příliš pozdě?

Druhý díl napínavé série Temná vize



Druhý díl Temné vize je stejně dobrý jako první. Nemůžu říct, že by byl horší, ale první se mi líbil o něco víc, bylo v něm víc faktoru X, díky kterému se Vám kniha prostě zalíbí. Akce bylo přiměřeně stejně v obou dílech, tady nemá asi ani jeden navrch, jen vztahy se zde přiostřují.. Vyjde najevo, že Gabriel touží po Kait, a ona, k jeho smůle, chce Roba. Ale přesto na Gabrielovi shledává něco zajímavého a přitahuje jí to k němu (kdo by se divil? Gabriel je kus!!) Bohužel pro všechny Gabrielovi fanynky se ke konci zachová jako hajzlík. Navíc jeho rozhodnutí negativně ovlivní celou partu..

Nikdo nemůže namítnout, že by kniha měla málo zajímavých zápletek. Děj se vyvíjí správnou rychlostí, není to kniha, kdy si přečtete poslední tři stránky a víte o čem byla. Zápletky jsou zajímavé a neokoukané, nutí vás číst dál a dál, že si ani neuvědomíte, že kniha končí a Vám zbývá jen posledních 5 stran. 
Je velmi jednoduché sžít se s postavami, dokážete si představit jak budou reagovat a přitom stále dokážou překvapit. 
Zároveň v knize nenajdete 5 stran, kde by se nic nedělo, vždy se aspoň něco malého na těch stránkách odehrává.
Jde rozhodně vidět, že autorka není nováček, co se psaní knížek týče. Navíc každý čtenář může vypozorovat jek výborně je kniha sepsána, teď nemyslím chytlavost a podobné faktory, ale samotný děj. Jak spolu odchylky souvisí, postavy mají nějakou historii, ze které čerpají, není to jen tenhle příběh a stop, prostě víte, kdo jsou jejich rodiče, poznáte jak to postavy ovlivňuje. Navíc autorka chytře využívá i drobností, které zmínila v prvním díle aby druhému dodala šťávu.

A můj ryzí názor na knihu? Velmi dobrá kniha i příběh. Dokáží zaujmout. Budete s postavami i dýchat. Vyčetla bych jen občasně zbytečné natahování vedlejšího děje. Navíc je kniha příliš krátká.. :( Jinak knihu rozhodně doporučuji všem, kteří milují tajemno, napínavé příběhy a milostné trojúhelníky.
Knihu čtu již podruhé a nadšená jsem pro ní stále stejně. Málokdo se mě odváží vyrušit ze čtení, je to takový můj svatý proces a běda tomu, kdo mě vyruší. Kdyby mě někdo rušil u četby této knihy, tak ho trochu i lituji :D
Prostě správná kniha na večer, kdy se Vám nechce jít spát, venku svítí měsíc a fičí vítr. 
Knihu čtu již podruhé a nadšená jsem pro ní stále stejně. Rozhodně neváhejte a Temnou vizi si také přečtěte :)

Také bych Vám chtěla poděkovat, za to, že můj blogspot sledujete, někteří z Vás se dokonce přidali jako pravidelní čtenáři, sice je to drobnost, ale člověka to vážně potěší! :) Pokud se podíváte na pravou stranu uvidíte odkaz i na Fb stránku o tomto blogu, kde mě můžete kontaktovat, vyjadřovat přání atd. :) 
Takže ještě děkuju, že navštěvujete tenhle blog :) Kvůli Vám se snažím zlepšovat!



Žádné komentáře:

Okomentovat