15. ledna 2014

Eona - Poslední dračí oko


Alison Goodmanová

Originální název: Eona
Žánr: Fantasy
Série:Eon; #2
Rok vydání: 2011; Jota

Anotace:
Druhý díl úspěšné knihy Eon - Znovuzrození Dračího oka.
Dvanáctiletý Eon prochází už několik let intenzivním výcvikem v šermu a magii, má však nebezpečné tajemství. Ve skutečnosti je to Eona, šestnáctiletá dívka studující v přestrojení, aby se mohla stát Dračím okem, učedníkem draků štěstěny.
Když začne hrozit, že tajemství vyjde na světlo, octne se dívka uprostřed vražedného
boje o císařský trůn a musí najít sílu k boji o vlastní život.
První polovina série Alison Goodmanové vyšla s velkým ohlasem v Anglii, Austrálii, Německu i Spojených státech. Nyní se můžete i vy pohroužit do napínavého dobrodružství!

Příběh
Z kluka znovu holkou, ale né ledajakou. Eona je nyní nejdůležitější žena v království. Sice se to království po vpádu Sethona rozpadá, ale i tak. Eona si nyní musí zvyknout na svou ženskou stránku, což přivolává mnoho vzpomínek, mnohdy né zrovna příjemných. Navíc
má v rukou osud království. Je nejmocnější dračí oko, navíc jedno z posledních dvou zbývajících. Eona zažívá velké vnitřní rozepře mezi povinností, touhou přežít, věrností, láskou a touhou. Táhne jí to k dvou mužům - Kygo a Ido (druhé dračí oko). Každý je úplně jiný a Eona se musí rozhodnout, je láska víc než touha? Je povinnost více než věrnost? Jeden špatný krok a země se rozpadne jako domeček z karet. A jako by to nestačilo, musí zjistit tajemství červeného a černého foliantu. Holka má co dělat!

Styl & Čtivost
Kniha má 416 stran, což je podle mě akorát. Kniha toho má mnoho, co by chtěla čtenáři říct a aby z toho byl nějaký požitek, je počet stran úměrný. Eona je velmi čtivá kniha, napínavá plná zvratů a nečekaných okamžiků. Zdatnější jí budou mít přečetnou za den, protože se od ní nebudou moct odtrhnout. Tento díl už obsahuje milostnou linku, která se rovnou dostává do popředí a samozřejmě je tu i všemi milovaný milostný trojúhelník! Prostě fantasy kniha jak se patří!

Dojmy
Kniha mě do sebe prostě vtáhla a dost prudce mě zase na konci vyflusla..  Největší dojem na všechny udělá ten naprosto nečekaný konec! Ten byl prostě něco. Myslím, že to by jen tak někdo nevymyslel. Bohužel Vám nemůžu říct víc, nechci Vám zkazit knihu :) Ale abych nebyla krkavčí matka, kniha končí relativním happyendem.. Mnoho z Vás si asi i pobrečí (ale já poslední dobou brečím i u reklamy se štěňátkama :D) 

Hodnocení a Doporučení
Kniha je naprostá bomba. Pro fantasy fanoušky, nebo milovníku draků je Eon nepostradatelná součást knihovničky! Ale myslím, že potěší všechny čtenáře, jen upozorňuji není to kniha pro lidi, co špatně snáší boje, krev a tak.. Ale to je asi jasné i z obálky, však víte, holka s meči a za ní armáda na koních.. ;) Hodnotím jí jako 9/10. Nenapadá mě důvod, pro zdrbnutí knihy, možná byla někde lehce utahaná, ale myslím, že i kniha má právo na trochu oddychu od té věčné akce :) Jen Eona byla občas klasicky na pohlavek, ale kdo občas není? :D
Myslím, že tady bych to už měla ukončit..
Mějte se fanfárově a čtěte lidi! :)


Obrázky: Google
Anotace: Nakladatelství

Žádné komentáře:

Okomentovat