25. ledna 2014

Holky nepláčou


Jessie Eliotová

Originální název: Girls Dinner Club
Žánr: Román pro dívky
Počet stran: 214
Rok vydání: 2006; BB art

Anotace
Junie, Celia a Daniella mají mnoho společného. Je jim sedmnáct, bydlí v Brooklynu a mají problémy. Jak jinak, než s muži. Junie se rozejde se svou první velkou láskou, protože není připravená na sex. Celia se poprvé od smrti matky musí dělit o svého otce, který se zamiloval, ke všemu do příšerné Angličanky. A Danielle je až po uši zamilovaná do Stevea, jenomže ten ji neustále obelhává a podvádí. A holky docela náhodou zjistí, že není lepšího léku na bolavou sedmnáctiletou dušičku než výborné jídlo. Podaří se jim život zvládnout stejně dobře jako složité recepty?

Příběh
Kniha Holky nepláčou je naprosto klasický dívčí román. 3 kamarádky a každá má nějaký problém. Jedna (Junie) se rozešla s přítelem, ale neví jestli to bylo dobře. Další (Celie) má problémy s tátou protože si našel, ženskou a jí se vůbec nevěnuje, navíc jeho nová přítelkyně dohazuje Celii jejího synovce! A poslední (Danielle) je na vážkách, jestli se
vrátit, ke svému ex, který je úplný debil.. (Holky však to známe, čím víc sexy debil, tim víc nás přitahuje.. Ještě hraje v kapele!) Ale kniha se netočí jen kolem kluků, autorka navíc ukazuje takové ty klasické rodiny. Rodiče jsou pořád v tahu, jeden rodič chybí (zemřel, nebo utekl). Holky nepláčou ukazuje život tak jak je.

Styl & Čtivost
Tahle kniha má skvělou čtivost. Dobře tahle věta zněla divně :D Ale je to tak :) Kniha není napínavá, není to tak, že u každé druhé stránky tajíte dech a ani nebudete na konci plakat. Ale sem tam se nad nějakými scénami zasmějete, u nějakých si budete říkat, ty jo já dělala úplně to samé, nebo budete shánět adresu těch holek, abyste je mohli jet osobně profackovat :D

Dojmy
Kniha opravdu nepatří mezi "mlýnky na maso" (Prostě vás vtáhnou, melou s Vámi po celou dobu čtení a na konci Vás vyflusnou úplně na cucky) Tahle kniha Vás spíš pozve na čajový dýchánek. K pití Vám nabídne opravdový život a osladit si ho můžete trochou lásky. Jako zákusek dostanete, normální kluky a můžete si je dozdobit šlehačkou, drzostí, flákačstvím, šílenstvím, věrností... To se mi povedla hezká metonymie, co? :) Ale přesně tohle Holky nepláčou představuje :)

Hodnocení & Doporučení
Abych se přiznala knihu už jsem četla asi před 2 roky, ale to jsem jí nedočetla. Byla pro mě nezajímavá, proto bych jí doporučila spíše starším holkám. Mladší jí až tak dobře nepochopí, podle mého. Takže holky nad 15 mají zelenou :) A jak bych knihu ohodnotila..? No řekla bych, že 7,5/10  bude tak akorát vystihovat tento příběh. Bylo moc fajn ho číst, ale, že by ve vás nechal nějakou stopu, to se říct nedá, ale Holky nepláčou je naprosto úžasná oddechová kniha :)


Tak, co Bookoholici? Jak se Vám líbí nový vzhled..? Nad změnou jsem přemýšlela déle, ale pořád jsem se k tomu nemohla dokopat.. Teď mě konečně něco popohnalo a já to udělala.. Tak bych ráda věděla váš názor! :)
Mějte se Fanfárově :)

Žádné komentáře:

Okomentovat